In het verleden was er een traditie dat de buurt jaarlijks een barbecue organiseerde. Dat is een beetje verwaterd.


De BBQ in 2013 werd gehouden bij Van Loon aan de Eindsesstraat. Gelukkig was het op 7 april redelijk weer en zonnig, zodat de BBQ zeker niet in het water viel. De locatie was interessant omdat bij van Loon allerlei oude ambachtsinstrumenten te zien zijn. Uiteraard was het weer erg gezellig. Willy Kimenai heeft de foto's gemaakt.

Bekijk fotoalbum

Dongen, 13 februari 2015. Traditioneel wordt in de Deken Batenburgstraat op het punt waar de optocht start een mooie versiering van ballonnen gemaakt. Ook dit jaar is dit weer het geval, maar deze keer is men iets verder gegaan. Samen met de buurtgenoten hebben de bewoners van de Deken Batenburgstraat onder leiding van Moniek van Alpen (Mon Ballon) en haar zus Anke een workshop ballonpeeën gegeven, zodat zowat de hele straat is versierd met grote peeën van ballonnen.
Zo is de grote carnavalsoptocht, die in onze straat start, extra feestelijk.

Bekijk Fotoalbum

Aan het begin van het jaar organiseert de straat een nieuwjaarsreceptie. Aanvankelijk bij De Vennen, maar sinds een paar jaar bij de Stormvogels. De receptie wordt altijd druk bezocht. In onderstaand fotoalbum een impressie van de nieuwjaarsrecepties van 2004 - 2012.

Bekijk fotoalbum


 Nieuwjaarsreceptie 2013: Bekijk fotoalbum

Op 1 april 2012 werd in de Deken Batenburgstraat in Dongen een straatfeest georganiseerd omdat de Batenbuurt voor de 10e keer een barbecue organiseerde. Hier vindt u een overzicht van alle fotoalbums die door de bewoners zijn gemaakt rondom dit feest.


Voorbereiding Straatfeest

db vb-1Op 1 april 2012 was de Deken Batenburgstraat voor één ochtend autovrij. In dit fotoalbum treft u de foto's aan van de straatversiering waarbij de 10 centraal stond. (foto's: Rinus Krijnen)

 

 

 

Bekijk fotoalbum


Ontbijt Straatfeest en onthulling vlag

db vb-2Op 1 april 2012 werd er vanwege de 10e verjaardag van de buurtbarbecue een straatontbijt georganiseerd. Het was nog wel fris, maar het zonnetje scheen er was weinig wind en het was droog. Met bijna 100 man werd het ontbijt genuttigd. Voor het ontbijt werd de vlag onthuld en na het ontbijt ballonnen opgelaten, waarvan de helft niet verder kwamen dan de bomen bij van Gageldonk. (foto's: Rinus Krijnen)

 

 

Bekijk fotoalbum


Barbecue bij de Stormvogels

db vb-3Na het onthullen van de vlag, een succesvol ontbijt en het klootschieten werd een barbecue gehouden bij scouting "De Stormvogels". Dit was zeer succesvol. Er was een spreker uitgenodigd: Deken Batenburg. Cees van Alphen voerde de sfeer op met zijn accordeon. (foto's: Rinus Krijnen)

 

 

 

Bekijk fotoalbum


Foto's 10 jaar Batenbuurt

db vb-4Dit is een impressie van alle activiteiten tijdens deze dag: Opbouwen, onthullen vlag, ontbijten, klootschieten en de barbecue. (Foto's: Fam van Broekhoven)

 

 

 

 

Bekijk fotoalbum


Onthulling vlag en Ontbijt Batenbuurtfeest


In dezdb vb-5e fotoserie het ontbijt, dat 's morgens buiten werd genoten, midden op straat. Ook zijn er foto's van het oplaten van de balonnen, waarvan de helft in de bomen bij van Gageldonk bleven steken. (Foto's: Willy Kimenai)

 

 

 

Bekijk fotoalbum


Klootschieten en de barbecue

db vb-6Om twee uur werd er verzameld bij De Vennen om een rondje te gaan klootschieten. Na het klootschieten vertrok iedereen naar het scoutinggebouw van de Stormvogels voor de barbecue.
(foto's: Willy Kimenai) 

 

 

 

Bekijk fotoalbum


dekenbatenbuurt07Foto's Ria Voskuil

 

 

 

 

Bekijk fotoalbum 


Deken Batenburg zegent de barbecue

Dit deed hij tijdens het feest bij scouting "de stormvogels".